We vinden het leuk om onze manier van kijken met anderen te delen en onze kennis over te dragen, zodat ook anderen er hun voordeel mee kunnen doen. Daarom geven we trainingen & workshops en begeleiden we teams bij hun ontwikkeling.

Over talentscouting

Wanneer we met werkgevers en recruiters praten over werving & selectie van kandidaten dan horen we min of meer dezelfde verhalen. Over het belang van een goede aansluiting
van het CV op de vacature bijvoorbeeld. Zolang het CV een goede weerspiegeling is van de mens en er voldoende kandidaten zijn, hoeft deze aanpak geen enkel probleem op te leveren. Maar zodra er een mismatch is tussen vraag en aanbod dan heb je ook een andere blik nodig. De blik die je in staat stelt om het potentieel van de kandidaat te zien en die het mogelijk maakt om creatief te zijn in het zien van relevante ervaring en vaardigheden. Dan hebben we het over de blik van de scout. De scout die talenten weet te spotten die de kandidaat zelf misschien nog niet eens heeft ontdekt. Daarvoor hebben we een workshop en een training Talentscouting ontwikkeld waarin we onze kennis over scouting delen.

Workshop

Maar wat kan talentscouting dan voor jouw organisatie betekenen? Dat leer je in deze workshop. In één intensieve dag nemen we je mee in de wereld van talentscouting, maak je kennis met de blik van de scout en ontdek je hoe jij jouw blik daarmee kunt verrijken. De dag staat daarmee volledig in het teken van ontdekken en actie ondernemen. Hiermee kun je in één dag kennismaken met de fundamentals van talentscouting.

Training

Wil je dieper ingaan op talentscouting dan kan de tweedaagse training interessant zijn. We besteden meer aandacht aan de elementen van talentscouting en de invalshoeken die je als talentscout kunt kiezen. Tijdens de training stellen we jouw dagelijkse praktijk centraal en oefen je vanuit die praktijk jouw scoutingsvaardigheden. We kijken naar het werving- en selectieproces, inclusief de voorbereiding. Hoe kun je ervoor zorgen dat het werk op een aantrekkelijke en heldere manier in kaart wordt gebracht? Hoe bepaal je welke -in eerste opzicht- niet voor de hand liggende criteria geschiktheid van de kandidaat kunnen aantonen. En hoe help je het talent om zijn/haar beste kant te kunnen laten zien?

Team ontwikkeling

Zit er meer in je team dan er nu uitkomt? Vraag je je af wat je kunt doen om jouw team nog vaker te laten scoren? Ontdek dan met ons ontwikkeltraject hoe je de talenten van de teamspelers nog beter kunt benutten en op elkaar kunt afstemmen. Welke speltactieken je kunt toepassen en hoe je elkaar nog beter de bal kunt toespelen. Onze ontwikkeltraject stemmen we af op de vraag van het team. Dit betekent dat de onderwerpen, de volgorde van het programma en de duur per traject kunnen verschillen. In elk traject zul je wel de parallellen met de sport terugvinden.