De Parels Compagnie is het bedrijf van
Jaap Hermsen en Roegina Hilbrands

Ons avontuur

Jarenlang waren we als consultant actief met het helpen van organisaties bij vernieuwing en verandering. In 2016 zagen we Gelderland Arbeidswijs voorbij komen, met daarin de vraag van de Provincie Gelderland naar innovatie oplossingen om de discrepantie op de technische markt op te lossen. We bedachten het concept Talentscouting voor Techniek: Een wervingsproces waarbij verder wordt gekeken dan het CV, talenten van mensen op andere manieren worden ontdekt en het menselijk contact centraal staat. Met Talentscouting voor Techniek wonnen wij de eerste editie van Gelderland Arbeidswijs. Dit was het begin van ons grote avontuur.

 

In 2018 maakten we een uitstap naar de Zorg, omdat het in techniekland bij velen aan lef ontbrak om het eens op een andere manier te gaan proberen. In Zeist openden we onze eerste pop-up store. Dit was een geweldige manier om in de praktijk te laten zien dat een andere benadering echt tot andere resultaten leidt. Zowel de bezoekers als de werkgevers waren aangenaam verrast. De bezoekers omdat ze die informele open manier van contact hebben helemaal niet gewend waren. De werkgevers omdat ze niet hadden gedacht dat er zoveel geschikte kandidaten de winkel zouden vinden. Op het succes in Zeist konden we voortborduren en zo reisden wij in het najaar van 2019 door Gelderland met Honk1: De pop-up store waar technisch talent in contact werd gebracht met geschikte werkgevers

Alles wat je aandacht geeft, dat groeit!

Inmiddels weten steeds meer klanten ons te vinden en wisselen we onze werkzaamheden af. Naast het scouten van talenten voor diverse sectoren, adviseren wij bedrijven bij hun arbeidsmarktvraagstukken, geven we workshops & trainingen over talentscouting en helpen we organisaties bij hun teamontwikkeling. Bij al deze werkzaamheden focussen wij ons niet op knelpunten of tekortkomingen. Wij leggen de nadruk op kansen, talenten en positieve aspecten, want alles wat je aandacht geeft, dat groeit!

“ De één ziet een oude, vervallen fabriekshal. De ander ziet een kunstobject. “

Wie gingen u al voor