De Parels Compagnie is het bedrijf van
Jaap Hermsen en Roegina Hilbrands

Het ontstaan van de Parels Compagnie

Jarenlang waren we als consultant actief met het helpen van organisaties bij vernieuwing en verandering. In 2016 zagen we Gelderland Arbeidswijs voorbij komen met daarin de vraag van de provincie Gelderland naar innovatie oplossingen om de discrepantie op de technische markt op te lossen. We bedachten dat het leuk zou zijn om onze ideeën en krachten te bundelen en samen een concept te bedenken dat een antwoord op de vraag zou geven.

En zo bedachten we Talentscouting voor Techniek. Een manier om verder te kijken dan het CV en talenten van mensen op andere manieren te ontdekken. Ook wilden we met ons concept het menselijk contact herstellen / weer meer terughalen.
We hebben de eerste editie van Gelderland Arbeidswijs gewonnen en dat was het begin van ons avontuur. Vooraf hadden we niet kunnen bedenken dat ons ‘leuke project’ zou uitgroeien tot een gezamenlijk bedrijf. In een tweetal Living Labs toetsten we onze ideeën in de praktijk en konden we ons concept verder aanscherpen en verbeteren. We gingen de wijde wereld in om ons verhaal te vertellen en de reacties waren positief en enthousiast. Het was lastig om een eerste pop up store te
openen, want zoals het vaak gaat met innovatieve concepten, ons concept moest zich nog wel bewijzen. En hoewel de nood hoog was in techniekland ontbrak het wel een beetje aan lef om het ook op een andere manier te proberen.

Wat een zijstap kan opleveren

Daarom maakten we in 2018 een uitstap naar de Zorg. In Zeist openden we onze eerste pop up store. Niet geheel zoals we vooraf voor ogen hadden, maar het was een geweldige manier om in de praktijk te laten zien dat een andere manier van kijken en een andere benadering echt tot andere resultaten leidt. Zowel de bezoekers als de werkgevers waren aangenaam verrast. De bezoekers omdat ze die informele open manier van contact hebben helemaal niet gewend waren. De werkgevers omdat ze niet hadden gedacht dat er zoveel geschikte kandidaten de winkel wisten te vinden.

Voor ons was dit de bevestiging om vooral door te gaan en onze manier van kijken met anderen te delen. Inmiddels weten steeds meer klanten ons te vinden en wisselen we onze activiteiten af. Naast het scouten van talenten voor techniek en zorg, adviseren we bedrijven bij hun arbeidsmarktvraagstukken, geven we workshops & trainingen over talentscouting en helpen we organisaties bij hun eigen teamontwikkeling. Die afwisseling maakt het spannend en interessant.
Tegelijkertijd geeft het ons de kans om wat we op het ene gebied leren, toe te passen op het andere vlak. Daar hebben onze klanten alleen maar voordeel van

“ De één ziet een oude, vervallen fabriekshal. De ander ziet een kunstobject. “

Wie gingen u al voor