De verantwoordelijkheden en invalshoeken van onze klanten verschillen en daardoor komen ze ook met verschillende vragen bij ons. Omdat we werken vanuit die vraag, weten wij
vooraf ook niet welke oplossing er uit gaat komen. Wat we wel hebben gemerkt is dat onze manier van werken en kijken helpt om elke keer weer een passende oplossing te bedenken.
Hoe we kijken?

De eerste stap: verwondering

Vanaf het moment dat je je gaat verwonderen over de situatie, sta je open voor nieuwe inzichten. Je kijkt naar hetzelfde, maar ineens krijg je oog voor dingen die je daarvoor nog niet zag.

De nieuwe inzichten heb je nodig om creatieve oplossingen te vinden voor jouw vraag. Ga je alleen aan de slag met de dingen die je al had gezien dan krijg je de oplossingen die je daarvoor ook al had bedacht.

En het geeft niet dat je nog niet precies weet waar je mee bezig bent. Voor nu is het voldoende om te vertrouwen op je eigen vaardigheden. Zou je namelijk precies weten wat je doet dan zou het geen vernieuwing heten.

De tweede stap: wat heb je gezien?

Wanneer je weet waarover je je verwondert, heb je de eerste haakjes naar de oplossing al te pakken. Het is namelijk niet voor niets dat je je afvraagt ‘hoe komt het toch dat…’

Dan is het interessant om daar verder op in te zoomen. Wat het maakt dat je je erover verwondert en wat heb je eigenlijk gezien en gehoord.

Daarna kun je verbanden leggen tussen de onderdelen. Daarmee krijg je een totaalplaatje dat ertoe doet.)

De derde stap: wat kun je ermee?

En dan kan het creatieve proces beginnenVanuit de verbeelding gaan we op zoek naar passende oplossingen.

Eerst bedenken we zoveel mogelijk oplossingsrichtingen. Manieren die kunnen helpen om de vraag te beantwoorden.

Daarna gaan we strepen en aanscherpen. Zodat de beste oplossing overblijft. Soms zijn de oplossingen zo vanzelfsprekend dat je je afvraagt waarom je ze niet zelf hebt verzonnen. Soms zijn ze zo afwijkend dat je misschien eerst even moet slikken. Maar onder aan de streep gaat het om oplossingen die effectief zijn.

" Ik heb geen speciaal talent. Ik ben slechts nieuwsgierig. "
- Albert Einstein

We creëren samen

We zijn geen adviseurs die langskomen om te vertellen hoe het moet. We geloven heel sterk in samen optrekken en creëren. Op die manier is de oplossing altijd van onze klant. We zorgen er dus voor dat jij zelf met de oplossing aan de slag kunt én wilt. Dat samen optrekken en creëren kan in verschillende vormen: in brainstormsessies, door het uitvoeren van een onderzoek of als sparringpartner op de achtergrond bijvoorbeeld.
Belangrijkste is dat het een vorm is die bij jou (en jouw organisatie) past. Ben je benieuwd of we jou zouden kunnen helpen? Neem dan contact met ons op. Wij gaan graag met je in gesprek.